5 Tips για να παραμείνετε παραγωγικοί το καλοκαίρι στο γραφείο

5 Tips για να παραμείνετε παραγωγικοί το καλοκαίρι στο γραφείο

5 Tips για να παραμείνετε παραγωγικοί το καλοκαίρι στο γραφείο

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Και ενώ εμείς ονειρευόμαστε εξωτικές παραλίες με καταγάλανα νερά,  χρυσή αμμουδιά, δροσιστικά cocktails… ξαφνικά προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα. Καθισμένοι μπροστά σε ένα υπολογιστή, δίπλα από μια στοίβα από έγραφα και προθεσμίες.

Διάβαστε πιο κάτω 5 απλές τακτικές για να μπορείτε να μείνετε παραγωγικοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον στο γραφείο!

  • Δημιουργήστε ένα χαρούμενο mood επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα

Μια μικρή ανανέωση στο γραφείο όπου εργάζεστε θα παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στη απόδοση όσο και στην ψυχολογία σας. Διαμορφώστε τον χώρο σας όπως εσείς επιθυμείτε, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας χρώματα με στόχο να τονώσετε το ηθικό σας.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση μας. Άλλα μπορούν να μας χαρίζουν ζωντάνια, άλλα ηρεμία και άλλα πάλι να αυξήσουν το άγχος μας. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή τους. Για παράδειγμα επιλέγοντας το χρώμα πράσινο, μπορεί να ενθαρρύνει μια χαλαρωτική και άνετη διάθεση. Θεωρείται ιδανική επιλογή για άτομα τα οποία εργάζονται πολλές ώρες στο γραφείο, καθώς είναι ξεκούραστο στα μάτια και προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον εργασίας. Από την άλλη, επιλέγοντας το μπλε δημιουργείτε ένα περιβάλλον τόσο χαλάρωσης όσο και αποδοτικότητας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σας δώσει και μια νότα καλοκαιριού στο γραφείο σας. Τέλος, το κόκκινο είναι ένα χρώμα που αποπνέει ζωντάνια και έχει την ιδιότητα να κάνει τα άτομα πιο ενεργητικά και αισιόδοξα.

Διακοσμώντας λοιπόν το γραφείο σας με αντικείμενα σε αυτούς τους τόνους χρωμάτων θα πετύχετε καλύτερη συγκέντρωση, χαλάρωση και αποδοτικότητα. Κάποιες μικρές και εύκολες προτάσεις για να το πετύχετε αυτό είναι να επιλέξετε κλασέρ, μολυβοθήκες ή ακόμα και ράφια που να ξεφεύγουν από το κλασικό μαύρο ή ασημί χρώμα για να δώσετε μια πιο ευχάριστη νότα στο περιβάλλον που εργάζεστε.

Δείτε περισσότερα προϊόντα εδώ

  • Θέστε τουλάχιστον τρεις στόχους την ημέρα

Είναι πολύ σημαντικό να θέτουμε στόχους στην καθημερινότητα μας! Έτσι και στην δουλειά μας θα πρέπει να βάζουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους ούτως ώστε να παραμείνουμε παραγωγικοί και δημιουργικοί. Φτιάξτε μια λίστα με τουλάχιστον 3 πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα στην ημέρα. Με το τέλος της ημέρας, όταν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους αυτούς, θα νιώσουμε τόσο καλά με τον εαυτό μας, και θα μας δώσει την κατάλληλη ώθηση για να συνεχίσουμε δυναμικά την επόμενη μέρα.

Ένας εύκολος και δημιουργικός τρόπος να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας sticky-notes! Γράψτε τους στόχους σε 3 διαφορετικά notes, ακόμα και σε 3 διαφορετικούς χρωματισμούς, και κολλήστε τα στην οθόνη του υπολογιστή σας ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο έχετε μπροστά σας. Έτσι, θα μπορείτε να βλέπετε τους στόχους σας κατά την διάρκεια της ημέρας και να αφαιρείτε ένα-ένα κάθε φορά που τους πετυχαίνετε!

  • Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα

Δουλειά και πάλι δουλειά! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως και τα διαλείμματα μας. Είναι σημαντικό για τον κάθε εργαζόμενο να κάνει διαλείμματα και να ξεκουράζει τον μυαλό του όταν το θεωρεί απαραίτητο, ειδικά σε περιπτώσεις που χάνει την συγκέντρωση του. Χωρίς τακτά διαλείμματα και σε συνδυασμό με το άγχος της δουλειάς, μπορούν να αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα μας. Φροντίστε λοιπόν να ξεκουράζεστε! Κάντε 10 λεπτά διάλειμμα, μια κουβέντα με τους συναδέλφους, ή φτιάξτε ένα παγωμένο freddo espresso το οποίο θα σας μεταφέρει ένα πιο καλοκαιρινό mood, θα σας δροσίσει από την ζέστη του καλοκαιριού και θα σας θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσετε δυναμικά!

Δείτε τους καφέδες και μηχανές illy εδώ

  • Φτιάξτε τη δική σας to-do λίστα για την επόμενη ημέρα

Πολλές φορές λόγω του φόρτου εργασίας και των πολλών υποχρεώσεων που έχουμε στο μυαλό μας είναι λογικό να ξεχνάμε κάποια πράγματα. Η λύση; Φτιάξτε μια to-do λίστα και καταγράψτε εκεί όλα τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε την επόμενη ημέρα, αφήνοντας έτσι το μυαλό σας να χαλαρώσει. Ένας οργανωμένος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι ένα notebook. Επιλέξτε ένα της αρεσκείας σας και απαλλαχτείτε από τις καθημερινές εκκρεμότητες και το άγχος του να μην ξεχνάτε σημαντικές υποχρεώσεις.

Δείτε ιδέες και πάρτε το δικό σας notebook.

  • Ακούστε μουσική για έμπνευση

Τέλος, η μουσική μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της διάθεσης μας. Μπορεί να μας χαρίσει τόσο ενέργεια όσο και να μας βοηθήσει στο να αποστασιοποιηθούμε από ανεπιθύμητους ήχους που μας αποσπούν την προσοχή στον χώρο εργασίας. Αυτό μπορεί βοηθήσει στην παραγωγικότητά και την δημιουργικότητά μας. Επιλέξτε τα κατάλληλα ακουστικά και… ταξιδέψτε μαζί με την μουσική!

Βρες τα κατάλληλα προϊόντα εδώ

Η Unistat LTD, σας προσφέρει μια μεγάλη σειρά προϊόντων γραφικής ύλης και γραφείου, που μπορεί να καλύψει όλες σας τις προσωπικές και επαγγελματικές σας ανάγκες. Μπορείτε να κάντε τώρα την παραγγελία σας online. (https://unistat.com.cy/)

Share this post

Leave a Reply